utorok 14. augusta 2012

Povinná jazda!

Povinná jazda!


Mám menšiu zbieročku štetcov. V budúcnosti isto ešte dokúpim veľké množstvá, lebo momentálne ma baví mať štetček na všetko ( Zatiaľ bohužiaľ niesu peniaze ale aj nato dôjde). No napriek tomuto všetkému sa o svoje štetce starám.








 Štetce by sa mali čistiť každý týždeň aspoň raz. Niektoré bloggerky si ich čistia každý deň. Ja sa priznám, čistím si ich, kedy ma napadne. Ale mala by to byť povinná jazda pre každý váš štetec, či už ste ho používali alebo nie. Pre ilustráciu denne si ho dávate na pokožku a do svojej kozmetiky, usádza sa vám na nich prach + vieme, že roztoče a iná háveď je všade.  Takže berte detský šampón (aby sa štetinky nepoškodili) a ide sa nato!




Môžete použiť hocijaký detský šampón alebo normálne detské tuhé mydlo. Ja som teraz použila šampón a naliala som ho do umývadla s teplou vodou. Potom premiešala aby bolo trošku peny.






Potom si namočím štetec a prechádzam si ním po dlani aby sa voda dostala ku každej štetinke. Keď je voda špinavá vypustím ju a vrátim sa k vyššie spomínanému kroku. A takto to opakujem s každým štetcom.






Následne ich opláchnem pod prúdom tečúcej vody. Počkám, kým mi nejde úplne čistá.







Všetky kovové časti (alebo časti , kde sa niečo uchytáva, či štetinky alebo rúčka) pretriem a presuším toaletným papierom. To preto, aby tam neostala voda a nenarušovalo sa lepidlo.







Kým umývam, ostatné štetce ma čakajú a odkvapkávajú na pásiku z toaleťáku.






Keď už mám všetky umyté, stačí ich prištipcovať na sušiak. Keď sa štetce schnú, mali by ste ich mať uložené štetinkami dole. Hlavne kvôli tomu, aby voda nevtekala dovnútra štetca a neporušila lepidlo. Ale aj preto, aby si štetce zachovali tvar.





Na tie štetce, ktoré sa nezmestia do štipca moja maminka vymyslela chyták. Omotala ich gumičkou a TRADÁ dajú sa zavesiť!










Potom poumývam všetky aplikátory. Nepoužívam ich často. Skôr by sa dalo povedať, že ich používam len na druhých ľudí. Umývam si aj hubku na púder a labutienku. Myslím si, že by sa mali umývať aj keď hubku meníte s každým púdrom, pretože predstavte si, koľkokrát ste si s ňou prepudrovali rôzne vyrážky. A s každým ďalším pudrovaním si prejdete po celej tvári.



Z hubiek iba vymačkám špinu. Labutienku a hubku na púder sa snažím vydrhnúť do čista aj nechtami.







Labudtienku tiež zavesím na vešiak na prádlo pomocou štipca.







Z aplikátorov iba povytláčam vodu a vložím ich naspäť do obalov.









Rovnaký postup aj pri hubke z púdru.







Nechám ich dosušiť na toaleťáku a je to!!!









...nakoniec si zaslúžim odmenu!


Vy sa ako staráte o štetce?
Máte nejaký rýchlejší spôsob?
Alebo na starostlivosť o štetce kašlete?

14 komentárov:

  1. Já čistím štětce, tak 1x za měsíc? Prvně jsem zkoušela olivový olej a ještě něco, ale pak mi nehorázně padaly štětinky, přitom jsem měla štětec směrem dolů, takže asi špatný olej nebo nevím :D. Pak jsem vyzkoušela šampon Dove, a nejen že krásně voněly, ale i štětinky už nepadaly!!! :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja ich čistím po každom použití, väčšinou používam šampón určený na štetce od Elf. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako si s ním spokojná? Lebo ja nad ním momentálne rozmýšľam. Investovať či nie?

      Odstrániť
  3. Ja používam bio detský šampón z Dmky, krásne voní a je nezávadný :)

    http://lillianasworld.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super článok, snažim sa o moje štetce starať čo najlepšie ! :) Su to moje pokladiky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne tak ! Drahé pokladíky! Preto im venujem pozornosť. A odráža sa to aj na stave pokožky.

      Odstrániť
  5. Diky za tip, ted jsem si koupila novy stetec na makeup a zrovna jsem chtela googlit, jak casto ho mam cistit :) Hubke cistim tak, ze je vyperu spolecne s pradlem :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No na make up By si mala aj každý / každý druhý deň:)

      Odstrániť
    2. Fakt? A nevypotrebuju ho pak hned, kdyz ho pokazdy na tom stetci hodne zustane?

      Odstrániť
    3. No ja make up nepoužívam, takže ti neviem povedať. Len viem, že z hygienického hľadiska je to najpoužívanejší štetec a dávaš si ho každý deň na celú tvár. Takže na ňom máš veľa nečistôt + prach + bakterie. To všetko sa množí a potom si to znova dávaš na tvár. Ale keď si spomínam na líčiacu akciu ona štetce umývala po každej z nás a použila dve ďubky make upu na celú tvár. Tak vyskúšaj uvidíš:)

      Odstrániť
    4. Bakterii tam doufam moc nebude, makeup nanasim jen kdyz vylezu ze sprchy :) Ale tedy diky za rady :)

      Odstrániť
  6. Já je umývám klasickým šamponem. Přiznám se, že každý den rozhodně ne. Čistím je jednou za týden vždy o víkendu. Teď když jsou prázdniny, takjsem čistila asi jenom 2-3x, protože se skoro vůbec nelíčím. Takže pravidlo pokaždém líčení vyčistit u mě rozhodně neplatí. Znám i holky, které vůbec nevěděli, že se štětce čistí a ikdyž jsem jim to řekla, tak jim to bylo fuk a od doby, co ho před rokem koupili, ho nechávají být. Takže jsem na tom vlastně dobře :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ty máš ešte celkom dobrú čistiacu morálku :)! A nemajú s tým problém potom? Veď to aj meníš kozmetiku počas roka a tak. Fúha, no nechcem si predstaviť tie farby:D

      Odstrániť
  7. ja pouzivam detsky sampon Johnsons:)

    OdpovedaťOdstrániť